27 Haziran 2016 Pazartesi

Kontür uygulaması ve Maybelline Master Contour Stick

Son Watsons alışerişimin yazısını ve bu ürünün fiyatını şurdan bulabilirsiniz.
Oval yüz tipine sahibim ve takip ettiğim tüm makyaj youtuber ve bloggerları bu yüz tipindekilerin kontür uygulamasına ihtiyacı olmadığını söylüyor. Ama yanaklarımın daha şekilli durmasını istediğim biraz da burnumu küçültmeyi düşündüğüm için kontüre ihtiyacım olduğuna kendimi ikna ettim. Veya tamamen gereksiz bir alışveriş oldu ama konumuz bu değil :)
Üründen önce kontür işleminden bahsetmek istiyorum. Aslında işin mantığında oval yüz tipine ulaşmak var. Bunun için yüzünüzün ön plana çıkarmak istediğiniz kısımlarına aydınlık tarafı küçültmek istediğiniz kısımlarına ise bronz tarafı uyguluyorsunuz ve önce aydınlık rengi sonra koyu rengi dağıtıyorsunuz.
Bu işlemi yüz tipine göre ayırıp anlatıyorlar genellikle ancak ben yüzü kısım kısım anlatacağım.
Alın: Alnınız genişse bronzerı saç diplerinize doğru uygulayarak daraltabilirsiniz. Alnınız darsa böyle bir uygulama yapmadan iki kaşınızın ortasından yukarıyı aydınlatıcı ile öne çıkarın. Yüzünüz genişse yanlara da biraz bronzer uygulayabilirsiniz.
Yanaklar: Elmacık kemikleriniz çok çıkık değilse yanak kontürlemek bence her yüz tipine yakışıyor. Elmacık kemiklerinizin hemen altından kulaklarınıza doğru dik bir çizgi şeklinde bronzerı uygulayın. Bu çizginin altına da yine dik bir çizgi şeklinde aydınlatıcı uygulayın. Yüzünüz genişse dış taraflara bronzer uygulayabilirsiniz. Gözlerinizin altında tabanı olacak şekilde elmacık kemiklerinizi ve burnunuzun yan tarafına (burnunuzun üzerine değil yanağınıza) dahil olmak üzere ters üçgen şeklinde aydınlık kısmı uyguluyorsunuz. 
Çene: Sivri bir çeneniz varsa bunu daha kısa göstermek için çenenizin altına bronzer uyguluyorsunuz. Ayrıca dudağınızı dolgun göstermek için de alt dudağınızın hemen altına minik bir çizgi şeklinde bronzer uygulayabilirsiniz. Gıdınız varsa oraya da bronzer uygulayabilirsiniz. Daha sonra çenenizin orta kısmına aydınlatıcı uyguluyorsunuz.
Burun: Burnunuz zaten fındık kadarsa veya şeklinden memnunsanız bir uygulayamaya gerek yok. Aksi hallerde burnun üst kısmına bir çizgi şeklinde aydınlatıcı; yan kısımlara da burnunuzu daraltıcak şekilde bronzer uyguluyorsunuz. Daha sonra burnun ön tarafının alt kısmına da bronzer uygulayarak küt bir bitiş sağlıyoruz. Eğer burnunuz kemerliyse, kemerin arkasına aydınlatıcı üzerine ise bronzer uygulayarak belirginliğini azaltabilirsiniz.


Bu da yüz tipinize göre uygulama yapmanız için bir yöntem. Mor renkli kısımlara aydınlatıcı, pembe renkli kısımlara ise bronzer kullanıyoruz. Yine oval yüz tipleri için kullanılmaması öneriliyor...
Yüz tipinizi bilmiyorsanız bunu tayin etmenin basit bir yöntemi var. Yüzünüzün tam karşısından ifadesiz bir bir resmini çekin. Daha sonra alnınızın en üstüne ve sağ-sol köşelerine, şakaklarınıza, çene kemiğinizin sağ-sol köşelerine ve çenenizin ucuna birer nokta koyup birleştirin. Çizdiğiniz şekil neye benziyorsa yüz tipinizi bulmuş olucaksınız :)
Gelelim Maybelline'in bu ürününe. Bence toz uygulamalardan ve iki farklı ürün taşımaktansa böyle stickler son derece kullanışlı. Ayrıca dağıtması da toz ürünlere göre daha kolay. Hata yapma olasılığınız da bu şekilde azalıyor. Ben maalesef ten rengimden yarım ton koyu bir ürün almışım. Bu maalesef bize renk seçeneğini çok az sunuyor olmalarından kaynaklanan bir sorun. Neyse ki yaz mevsimindeyiz ve ben gün geçtikçe yanıyorum :(


Swachları da şu şekilde. Aldığıma çok memnunum. Kullanışlı ve dokusu gayet hoş. Ancak hergün uygulayacağımı sanmıyorum. Günlük makyaj için ben çok gerekli görmüyorum. Canım istediğinde veya önemli bir günde kullanabilirim.
Yazımı beğendiyseniz +1 bırakmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayın :)

Sevgilerimle...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder